Jedan od zadaća Udruge pčelara Pula je  uz promicanje, razvitka i unapređenja pčelarstva i pčelarskih djelatnosti te očuvanja prirodnog okoliša  je i edukacija pčelara i popularizacija pčelarstva i pčelarskih proizvoda kod građana, pogotovo djece i mladeži putem stručnih predavanja, tečajeva, seminara, te drugih oblika obrazovanja. U skladu s tim Udruga pčelara Pula  uz potporu Grada Pule organizira projekt “Upoznajmo pčele i njihove proizvode” u sklopu koga će se održati više predavanja renomiranih priznatih stručnjaka s područja pčelarstva, apiterapije i veterine. 

          Predavanja počinju 14. listopada i održavat će  se do kraja travnja.  Svaki mjesec održat će se  jedno do dva predavanja koja su namijenjena ne samo pčelarima nego i svim zainteresiranim građanima Pule. Predavanja su također  dostupna pčelarima ostalih pčelarskih udruga s područja Istre te svima zainteresiranim stanovnicima. Predavanja će se održavati u Domu sportova Mate Parlov, Pula. 

Prvo uvodno predavanje  14 listopada održat će prof.dr.sc. Nikola Kezić na temu   Prošlost sadašnjost i budućnost pčelarstva u Hrvatskoj.