• +385 91 9482 866
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Odgođeno obilježavanje 50. obljetnice osnivanja Udruge

Odgođeno obilježavanje 50. obljetnice osnivanja Udruge

        Zbog pogoršanja epidemiološke situacije prisiljeni smo sve planirane aktivnosti vezane za obilježavanje 50. obljetnice osnutka naše Udruge odgoditi do proljeća kad će nadamo se zdravstvene prilike dopustiti normalno odvijanje svih planiranih događanja. 

Do bolje epidemiološke situacije odgađaju se i sve redovne aktivnosti Udruge.

Također do daljnjeg neće biti ranije najavljenog prikupljanja Godišnji dojava u prostorijama Udruge, Dojave možete predati slanjem email pašnog povjerenika Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


 


x           Najveću ulogu u oprašivanju voća ima pčela.  Skupljajući nektar i pelud lete s cvijeta na cvijet i tako usput pružaju svoju najvažniju uslugu čovjeku - oprašuju cvjetove voćaka i stvaraju uvjete za oplodnju. Smatra se da udio pčela u oprašivanju voća ka iznosi oko 80 posto, a 20 posto otpada na ostale kukce i vjetar. Zbog toga se procjenjuje da je korist od pčela u oprašivanju voćaka i drugih biljnih kultura deset puta veća od vrijednosti pčelarskih proizvoda (meda, voska, pčelinjeg otrova).