• +385 98 335 462
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pčelarski edukacijski centar

       Ovaj projekt je dijelom nastavak projekta „Potpora mladim pčelarima“ kroz koji je Udruga kupila osnovnu pčelarsku opremu koja sada služi pčelarima početnicima ali se koristi i kao izložbeni eksponati u našem prostoru kod predavanja koje Udruga organizira za školsku djecu, vrtiće, građana te edukaciju mladih pčelara.
      Udruga je prošle godine nakon gotovo 50 godina organiziranog djelovanja napokon dobila vlastiti prostor od grada Pule, taj smo prostor uspjeli djelom opremiti i osposobiti da možemo u njemu obavljati naše osnovne aktivnosti (predavanja, radionice, sastanci…), nažalost potrebno je još dosta sredstava da se prostor potpuno opremi.
       Cilj nam je višenamjenski opremiti prostor tako da može služiti za predavanja, radionice, sastanke i sl. ali i prikupiti i postaviti stalni izložbeni postav pčelarske opreme i alata gdje se na jednom mjestu posjetitelj može na zanimljiv i edukativan način upoznati sa životom pčela, njihovoj međuovisnosti s biljnim svijetom i ulogom u očuvanju bioraznolikosti ali i s načinom nastajanja meda i ostalih pčelinjih proizvoda.
Stvaranjem takvog edukativno izložbenog prostora stvorit ćemo bolje mogućnosti za edukaciju djece ali i svih zainteresiranih građana, samim time jačati svijest ljudi o važnosti i značaju pčela ali i o njenoj ugroženost. Nakon što se prostor uredi i opremi uvjereni smo da možemo postati nezaobilazna točka ne samo za građane nego i za sve posjetitelje grada Pule i šire.


 

 


Kontakt podaci

Udruga pčelara Pula

   Zagrebačka 12
   Pula, 52100
   Hrvatska

  • https://www.uppula.hr 
  • OIB 45251021947 
  • Reg.broj: 18000471 
  • MB:02435136
  • IKB Umag HR3023800061130007623

PEC