• +385 91 9482 866
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Obavijest Ministarstva poljoprivrede za sektor pčelarstva

          Na svojim mrežnim stranicama  Ministarstvo poljoprivrede je dalo obavijest o rokovima za podnošenje zahtjeva za potporu. Pravilnikom o provedbi intervencija u sektoru pčelarstva unutar Strateškog plana zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. propisane su odredbe vezane za način i uvjete provedbe intervencija. Pravilnik je bio objavljen na portalu e-Savjetovanja u periodu od 16. do 26. prosinca 2022. godine te je postupku završnih korekcija prije objave u Narodnim novinama.

Obavijest Ministarstva imate na ovom linku,

a Pravilnik na ovom linku.


 


 
Predavanje, Slavko Brana

    Obavještavamo Vas da će predavanje na temu, "Potencijal medonosnih biljaka Istre" održati naš poznati botaničar Slavko Brana dipl.ing.šum. u petak 16. prosinca 2022. u 17 sati u prostorijama Udruga u Zagrebačkoj 12 u Puli.

         Molim Vas da se odazovete u što većem broju. Ulaz je slobodan za sve zainteresirane građane.

      Slobodan sam posjetiti Vas da je počelo prikupljanje članarine za Udrugu i HPS a u tijeku je i upis novih članova. Sve potrebne podatke imate na; https://www.uppula.hr/o-nama/uclanjenje.

       Također do kraja prosinca traje prikupljanje Godišnji dojave koju je svaki pčelar dužan je predati povjereniku na čijem području je smješten pčelinjak, neovisno o članstvu u matičnoj udruzi. Potrebni podaci na linku; https://www.uppula.hr/o-nama/obavijesti/prikupljanje-godišnje-dojave-2023.


 


Završeni 1. Dani pčela

            U petak, 02. prosinca 2022. predavanjem dr.sc Dražena Lušića, "O medu i (ne)medu na hrvatskom tržištu" koje je započelo u 17 sati završeni su prvi Dani pčela koje je organizirala naša Udruga povodom 51. obljetnice osnivanja i djelovanja. Idući, 2. Dani pčela održat će se početkom mjeseca ožujka kao što je bilo planirano i s ovim Danima ali smo zbog COVID-19 morali odgoditi održavanje.


Stranica 1 od 28

Pčele od 20 grama pčelinjeg voska izgrade toliko saća da u njega mogu pohraniti 1 kilogram meda.