Prijava Registracija

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

Okupljanja članova udruge

sastanci
      Tijekom zadnjeg sastanka Udruge a s obzirom na to da sad imamo svoje prostorije, dogovoreno je da se sastanci i predavanja održavaju i dalje drugog petka u mjesecu dok će prostorije Udruge u Zagrebačkoj 12 biti otvorene za druženje članova svakog petka od 17 sati.  

       Podsjećam vas da je od 1 rujna 2019. počelo je prikupljanje podataka za ažuriranje Evidencije pčelara i pčelinjaka (EPP) i traje do 31. prosinca 2019. Svaki pčelar, neovisno o članstvu u matičnoj udruzi, dužan je predati Godišnju dojavu, prilog 3, pašnom povjereniku na čijem je području smješten njegov pčelinjak. Pčelari koji se prijavljuju prvi put u EPP dužni su popuniti i obrazac Upis u EPP, prilog 2. Više o tome pročitajte na ovom linku

    Naš pašni povjerenik Miro Bulić, prikupljat će podatke za ažuriranje EPP  od svih pčelara (neovisno o članstvu u Udruzi)  svakog petka poslije 17 sati u prostorijama Udruge pčelara Pula u Zagrebačkoj 12.

 

Obavijest članovima Udruge

cisccenje      Prethodni godina bilo je uobičajeno da se prvi jesenski sastanak Udruge održi drugog petka u mjesecu listopadu, nažalost ove godine smo prisiljeni taj sastanak odgoditi s obzirom na to da naši novi prostori još nisu očišćeni i spremni jer se pozivu za čišćenje prostora od 6. listopada nitko nije odazvao osim Darka Važanskog.
O novom terminu sastanka ćemo vas pravodobno obavijestiti.

     Podsjećam vas da je od 1 rujna 2019. počelo je prikupljanje podataka za ažuriranje Evidencije pčelara i pčelinjaka (EPP) i traje do 31.prosinca 2019. Svaki pčelar, neovisno o članstvu u matičnoj udruzi, dužan je predati Godišnju dojavu, prilog 3, pašnom povjereniku na čijem je području smješten njegov pčelinjak. Više o tome pročitajte na ovom linku.

 

Uređivanje novih prostorija Udruge

       U prošlu subotu smo počeli s radovima na uređenju našeg poslovnog prostora u Zagrebačkoj 12. Ekipa u sastavu Komljen, Bulić, Landeka, Grbac, Damjanović i Bićanić, udarnički se prihvatila bravarski, električarski i piturski radova kojima i nisu baš svi vični. Ipak napravili su puno posla, ali ostalo je još dosta radova koje treba napraviti prije nego se prostor očisti i privede namjeni. Ovaj vikend zbog toga planiramo nastavak radova te trebamo po 4-5 dobrovoljaca za subotu i nedjelju.
      Molim sve članove Udruge koji su voljni pomoći da jave na telefon 098 9840 706, tajniku Darku Važanskom koji dan im više odgovara, kako bi složili dvije radne grupe. Preostali su uglavnom radovi na čišćenju te gletanju i krečenju zidova. Iako je vikend ne sumnjam i vaš veliki odziv kako bi mogli privesti kraju radove oko uređivanja prostora. 

Kako je bilo prošle subote možete pogledati ovdje.

Sastanak Udruge

cisccenje       Sastanak Udruge pčelara Pula održat će se u petak, 25. listopada 2019. s početkom u 17:00 sati u novim prostorima Udruge u Zagrebačkoj 12, Pula.

     Podsjećam vas da je od 1 rujna 2019. počelo je prikupljanje podataka za ažuriranje Evidencije pčelara i pčelinjaka (EPP) i traje do 31. prosinca 2019. Pašni povjerenik Miro Bulić prikupljati će Godišnje dojave prije i poslije sastanka. Dojavu možete skinuti s ovog linka prilog 3.

 

Poslovni prostor za našu Udrugu

     Posebno mi je zadovoljstvo što Vas mogu obavijestiti da je naša Udruga od grada Pule napokon dobila vlastiti poslovni prostor u kojem će biti stalno sjedište Udruge i u kojem će se moći obavljati većina naših aktivnosti.
     Prostor se nalazi u Zagrebačkoj 12, Pula (bivše Borovo), površine je 142 m², u dosta dobrom je stanju ali su potrebni manji građevinski radovi i krečenje kako bi se mogao opremiti i privesti svrsi.
     U skladu s našim projektom u dijelu prostora bit će izložena pčelarska oprema koju smo nabavili ali želimo prikupiti što više stare opreme kako bi napravili stalni izložbeni postav, stoga Vas molim ako imate stare pčelarske opreme i alata koje ne koristite da donirate Udruzi. 

Nikola Bićanić

Proizvodi

  • Med +

    Med Med posjeduje svojstva koja ga čine nezaobilaznim dijelom zdrave prehrane. Ljekovitost meda ovisi o kvaliteti meda i o vrsti biljke Opširnije
  • Propolis +

    Propolis Propolis je smolasta smjesa koju pčele prikupljaju sa pupoljaka stabala, biljnih sokova ili drugih biljnih izvora. Koristi se kao sredstvo Opširnije
  • Pelud +

    Pelud Pelud su muške spolne stanice presudne za razmnožavanje biljnih vrsta. Pelud je nosilac genskih svojstava biljke i zato sadrži sve Opširnije
  • Matična mliječ +

    Matična mliječ ŠTO JE MATIČNA MLIJEČ Matična mliječ je proizvod lučenja mliječnih ili ždrijelnih žlijezda pčela. To je homogena gusta, neprozirna i Opširnije
  • Vosak +

    Vosak Vosak proizvode mlade pčele iz posebnih žlijezda voskarica na trbuhu u dobi između 12 i 17 dana starosti. Radilice ga Opširnije
  • 1
  • 2
  • Kelreuterije +

    Kelreuterije Kelreuterije je listopadno drvo koje u svom prirodnom staništu naraste od 10-20 metara visine, u našim uvjetima najviše do 10 Opširnije
  • Planika +

    Planika Planika (Arbutus unedo L.) vazdazeleni je grm ili niže stablo, koje može narasti do 10 m visoko. Kora je izbojaka Opširnije
  • Kesten +

    Kesten Pitomi kesten Pitomi kesten (Castanea sativa) je jedna od prvih namirnica koju je čovjek jeo i za to postoje arheološki Opširnije
  • Visibaba +

    Visibaba Visibaba (Galanthus nivalis L.) je najranija proljetnica. Naraste do 10-15 iznimno 30 cm visoko. Iz lukovice se razvija okrugla zeljasta Opširnije
  • Ružmarin +

    Ružmarin Ružmarin (Rosmarinus ofjicinalis L.) vazdazeleni je odrvenjeli grm sa šibljastim ograncima, koji naraste do 2 m visoko. Listovi su mu Opširnije
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Japanska sofora

    Japanska sofora (Styphnolobium japonicum (L.) Schott) je listopadno stablo iz porodice mahunarki (Fabaceae). Naraste do 20 m visine tvoreći široku Opširnije
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20