• +385 98 335 462
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Med

Med posjeduje svojstva koja ga čine nezaobilaznim dijelom zdrave prehrane. Ljekovitost meda ovisi o kvaliteti meda i o vrsti biljke iz koje je dobiven. Posjeduje jedinstvenu strukturu, a koristan je zbog svojih antimikrobnih i antioksidativnih svojstava.

Opis i podrijetlo

Med Med je prirodni proizvod kojeg medonosne pčele dobivaju preradom nektara i medljike u mednom mjehuru. Zapravo, pčele nektar s medonosnog bilja, medne rose (medljike), te s površine lišća i iglica četinara pretvaraju u med. Proizvode ga kao hranu za dugi zimski period na isti način već 100 milijuna godina. Tijekom sakupljanja, pčele posjete 50 do 100 cvjetova.


 

Stranica 2 od 2

    Pčela zamahne krilima približno oko 230 puta u sekundi.

 

Medonosne biljke

          Primorski vrisak ili bresina, brezina, vris, vrisak, kameni vrijesac, konjski vrisak, mali vrisak, modra kresina,

       Bijela djetelina - Trifolium repens L. - je višegodišnja zeljasta biljka s puzećom stabljikom dugom do 40

  Drača (Paliurus spina-christi) je 2-3 metra visok, razgranjen, trnovit, listopadni grm ili manje drvo koje kod nas raste svuda