• +385 98 335 462
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Dani pčela

        Dani pčela je manifestacija koju smo povodom 51. godišnjice osnivanja i djelovanja Udruge, prvi put organizirali i održali od 25. studenog do 2. prosinca 2022. u prostorima Udruge, u Zagrebačkoj 12 u Puli.

       Ovom manifestacijom želimo skrenuti pozornost javnosti na važnost pčela ali i njenu ugroženost te predstaviti javnosti naš Pčelarski edukacijski centar koji smo uz potporu grada Pule i Istarske županije uredili u Zagrebačkoj 12, kako bi se posjetitelj na jednom mjestu na zabavan i edukativan način mogao upoznati s pčelama i pčelarstvom.

        Tijekom održavanja manifestacije, svaki dan (osim nedjelje) posjetitelji mogu obići naš Centar i razgledati stalni izložbeni postav "Više od pčele"" koji nas kroz zanimljive edukativne panele, izloženu pčelarsku opremu i alate upoznaje sa životom pčele, njenom nezamjenljivom ulogom u prirodi, načinom nastajanja med i drugih pčelinjih proizvoda ali i s ugrozama koje prijete pčelama.

     Također možete razgledati za ovu prigodu postavljenu izložbu fotografija na temu pčele, prikupljene u foto natječaju "Čuvajmo pčele" koje godinama organizira Udruga pčelara Bujštine.

      Udruga organizira i degustaciju meda pa posjetitelji mogu probati razne vrste medove naših pčelara a mogu pogledati izbliza žive pčele u našem apisariju

        Dani pčela će se nastaviti održavati svake godine ali će se ubuduće održavati početkom ožujka i trajati sedam dana počevši s prvim vikendom u ožujku.

        Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.