Prijava Registracija

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *

7. Nacionalna konferencija o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvod

Image    Poštovane kolegice i kolege,

U nastavku dostavljamo informaciju o održavanju "7. Nacionalne konferencije o sigurnosti i kakvoći pčelinjih proizvoda – Kako dalje?", Opatija 07/04/2017. Predmetna konferencija se sedmu godinu za redom organizira kao stručno-znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem i bavi se temama iz područja sigurnosti i kakvoće pčelinjih proizvoda. 

Ove godine skup se održava u Remisens Hotel Palace Bellevue, Opatija 07/04/2017 u Opatiji.  Kao što se iz samog naslova skupa može vidjeti, sama Konferencija je tematski usmjerena u pravcu odrednica u sagledavanju zdravstvene ispravnosti, sigurnosti te kakvoće i podrijetla pčelinjih proizvoda te njihove primarne proizvodnje.

Više o samoj Konferenciji, program i ostale tehničke informacije (način prijave, mjesto održavanja i sl.) dostupni su na slijedećoj poveznici: https://upu-pgz.hr/2017/03/29/najava-7-nacionalne-konferencije-u-opatiji/

Srdačan pozdrav iz Rijeke,

Dražen Lušić

Predavanja vezana za bolesti pčela i kontrolu varoze.

Poštovani,
 
        Pozivamo Vas na predavanja koje će se  održati u Domu sportova "Mate Parlov",  31.ožujka 2017. s početkom u 18:00 sati. Teme su;
 
Aktualnosti vezane uz bolesti i sprečavanje gubitaka u pčelarstvu",
 Izv. prof. dr. sc. Ivana Tlak Gajger, dr. med. vet.
 
Kritične točke u suzbijanju rojenja i kontroli bolesti pčela”, 
Zlatko Tomljanović, dr.med.vet.
 
Bayerova rješenja u kontroli varoze”, 
Momir Petrović, dr.med.vet.
 
           Ulaz na  predavanje je slobodan za sve pčelare i ostale zainteresirane građane. 
 

Objavljen Pravilnik o provedbi mjera NPP 2017-19

OBJAVLJEN PRAVILNIK O PROVEDBI MJERA NACIONALNOG PČELARSKOG PROGRAMA ZA RAZDOBLJE OD 2017. DO 2019. GODINE

Obavještavamo potencijalne korisnike i zainteresiranu javnost da je u Narodnim novinama broj 20/2017 od 08. ožujka 2017. godine objavljen Pravilnik o provedbi mjera Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine. 

Korisnici koji imaju pravo na korištenje sredstava mjera Nacionalnog pčelarskog programa su fizičke ili pravne osobe, upisane u Evidenciju pčelara i pčelinjaka te Registar zajedničke organizacije tržišta. Iznimno, pravne osobe koje imaju pravo na korištenje mjera Nacionalnog pčelarskog programa, a nisu upisane u Evidenciju pčelara i pčelinjaka te Registar zajedničke organizacije tržišta su: udruge pčelara, županijski pčelarski savezi, Hrvatski pčelarski savez te znanstveno-istraživačke institucije.      

Mjere Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine čija je provedba obuhvaćena Pravilnikom su:

1. Tehnička pomoć pčelarima i organizacijama pčelara

2. Suzbijanje štetnika i bolesti pčela, naročito varooze

3. Racionalizacija troškova selećeg pčelarenja

4. Mjere za potporu laboratorija za analizu pčelinjih proizvoda s ciljem potpore pčelarima da svoje proizvode plasiraju na tržište i povećaju njihovu vrijednost

5. Obnavljanje pčelinjeg fonda

6.Suradnja sa specijaliziranim tijelima za provedbu programa primijenjenih istraživanja u području pčelarstva i pčelarskih proizvoda

7. Praćenje tržišta

8. Poboljšanje kvalitete proizvoda s ciljem iskorištavanja potencijala proizvoda na tržištu.   

Pravilnik i obrasce za podnošenje prijave, zahtjeva za isplatu potpore te sve ostale potrebne informacije možete preuzeti na mrežnim stranicama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u izborniku Tržišna potpora-Pčelarstvo. Molimo da pri podnošenju zahtjeva koristite obrasce objavljene na stranici Agencije za plaćanja: http://www.apprrr.hr/pcelarstvo-1038.aspx jer obrasci objavljeni u Narodnim novinama zbog načina objave nisu iskoristivi. 

   

Predavanje prof.dr.sc. Dragan Bubalo

       
       Još jedno predavanje u sklopu projekta naše Udruge “Upoznajte pčele i njihove proizvode” održat će se u Domu sportova "Mate Parlov",  10.ožujka 2017. ovaj put s početkom u 18:00 sati.
        Predavanje će održati  prof.dr.sc. Dragan Bubalo s Agronomski fakultet u Zagrebu na temu "Botaničko podrijetlo meda". 
 
      Kao i do sad sva predavanja u sklopu ovog projekta otvorene za sve  zainteresirane građane. 
 
 

Proizvodi

  • Med +

    Med Med posjeduje svojstva koja ga čine nezaobilaznim dijelom zdrave prehrane. Ljekovitost meda ovisi o kvaliteti meda i o vrsti biljke Opširnije
  • Propolis +

    Propolis Propolis je smolasta smjesa koju pčele prikupljaju sa pupoljaka stabala, biljnih sokova ili drugih biljnih izvora. Koristi se kao sredstvo Opširnije
  • Pelud +

    Pelud Pelud su muške spolne stanice presudne za razmnožavanje biljnih vrsta. Pelud je nosilac genskih svojstava biljke i zato sadrži sve Opširnije
  • Matična mliječ +

    Matična mliječ ŠTO JE MATIČNA MLIJEČ Matična mliječ je proizvod lučenja mliječnih ili ždrijelnih žlijezda pčela. To je homogena gusta, neprozirna i Opširnije
  • Vosak +

    Vosak Vosak proizvode mlade pčele iz posebnih žlijezda voskarica na trbuhu u dobi između 12 i 17 dana starosti. Radilice ga Opširnije
  • 1
  • 2
  • Kesten +

    Kesten Pitomi kesten Pitomi kesten (Castanea sativa) je jedna od prvih namirnica koju je čovjek jeo i za to postoje arheološki Opširnije
  • Badem +

    Badem Badem (Prunus dulcis; Amygdalus prunus, Amygdalis communis, bajam, mindul, mjendul, mendula, mendul, omiendul i dr.) je drvenasta biljka iz porodice Opširnije
  • Maslačak +

    Maslačak Maslačak je zeljasta trajnica s dobro razvijenim, mesnatim,vretenastim korijenom iz kojeg raste rozeta krupnih, duguljastih, glatkih listova, priljubljenih uz tlo. Opširnije
  • Ružmarin +

    Ružmarin Ružmarin (Rosmarinus ofjicinalis L.) vazdazeleni je odrvenjeli grm sa šibljastim ograncima, koji naraste do 2 m visoko. Listovi su mu Opširnije
  • Joha +

    Joha Joha (Alnus glutinosa Mill.) listopadno je stablo do 25 m visine, s vitkim deblom. Listovi su troredni, obrnuto jajoliki, 4-10 Opširnije
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Primorski vrisak

    Primorski vrisak ili bresina, brezina, vris, vrisak, kameni vrijesac, konjski vrisak, mali vrisak, modra kresina, se kao dobar začin od Opširnije
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20